PAARDENCOACHING

Paarden zijn puur in hun communicatie. Ze zijn eerlijk, leven in het hier en nu en gaan een confrontatie niet uit de weg. Wij mensen kunnen hier ontzettend veel van leren. Een paard oordeelt niet en leeft puur vanuit intuïtie en gevoel.

Deze krachtige dieren voelen feilloos stemmingen en energie aan waarbij ze volledig vertrouwen op hun intuïtie. Een paard is een vluchtdier. Om te overleven in de natuur moeten ze direct in kunnen schatten wat het gevoel en de intentie is van de ander, zodat ze hier gelijk op kunnen reageren. Dit doen ze niet alleen in de kudde maar ook bij mensen.

Tijdens het coachen wordt dankbaar gebruik gemaakt van dit oeroude intuïtieve mechanisme. Het paard kan razend snel de persoon inschatten en daarop reageren.

De paarden die worden ingezet bij PolderKracht Coaching & Begeleiding voelen meteen aan hoe jij in je vel zit en waar behoefte aan is. Alle paarden uit de kudde werken op hun eigen manier mee aan jouw ontwikkeling. Elk paard heeft een eigen karakter en zal de boodschap die jij nodig hebt op eigen wijze communiceren. Door de reactie van het paard op jouw gedrag ben je in staat het eigen gedrag en handelen te herkennen en te erkennen.

Door bewustwording en door te ervaren wat het doet wanneer je eigen patronen aanpakt merk je direct verandering.

De vragen die worden gesteld tijdens de sessie samen met het vertalen van gedrag van het paard op jou als persoon geven inzicht en reflectie op wat jij op dat moment nodig hebt.

Deskundige individuele begeleiding en observatie zijn hierbij van belang en zorgen ervoor dat jij weer helemaal jezelf wordt en positief in het leven komt te staan.

Heb jij moeite met het stellen van grenzen, gebrek aan eigenwaarde, angsten, zelfvertrouwen of een burn-out en ben je benieuwd naar wat PolderKracht voor jou kan betekenen?

Kom gauw kennismaken


Coaching voor kinderen 

Naast coaching voor volwassenen biedt PolderKracht ook begeleiding voor kinderen vanaf 6 jaar. Kinderen kunnen soms door wat ze meemaken in een voor hun gevoel lastige periode zitten. Bijvoorbeeld door een scheiding van de ouders, een overlijden van een dierbare of door pesten. Kinderen kunnen dan begeleiding en hulp nodig hebben van iemand anders dan één van de ouders of verzorgers.

Met behulp van de paarden kan het kind tijdens individuele coachingsessies ontdekken waar de kwaliteiten van het kind liggen. Er wordt geoefend met het weer leren voelen, omgaan met emoties en het contact maken met de innerlijke kracht van het kind. Dit zorgt ervoor dat het kind weer zelfvertrouwen en kracht vindt om alles weer aan te kunnen en het onbezorgde kind kan zijn.

Spelenderwijs en toegepast op het niveau van het kind leert het in de frisse buitenlucht nieuwe vaardigheden die gaan helpen in het dagelijks leven.

Ben je benieuwd naar wat PolderKracht voor jou kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met mij op om kennis te maken.

► Contact


Zodat jij de teugels weer in handen krijgt!

Pilotenweg 21, Emmeloord | 06 30 90 07 40 | info@polderkracht-coaching.nl
Disclaimer | Privacybeleid