POLDERKRACHT

PolderKracht Coaching & Begeleiding is opgericht door Jonie Jongejan (1984) en is centraal gelegen in de Noordoostpolder. In een ontspannen, kalme omgeving waar rust, ruimte en respect voor mens, dier  en natuur centraal staan.

Hier heeft Jonie volop ruimte voor haar 6 paarden. De paarden leven in kuddeverband en hebben naast de paddock in de open lucht ook een ruime overdekte stal.

Jonie is geboren en getogen in de Noordoostpolder, Flevoland. Na de opleiding HBO verpleegkunde heeft Jonie een master afgerond in gezondheidswetenschappen, een behaalde opleiding NLP Paardencoach op zak en jarenlange ervaring als verpleegkundige. Nu zet Jonie haar passie voor paarden in om mensen te helpen.

Passie

Van kinds af aan heeft Jonie een passie voor paarden. Dit is begonnen met Caspar, het paard van haar moeder. Elk jaar kreeg Jonie een pony van ‘Ponypark Slagharen’ voor de winterperiode die ze dan mocht verzorgen en waar ze op kon rijden wanneer het attractiepark gesloten was. De verzorging deed ze als kind al geheel zelfstandig en hier genoot ze met volle teugen van. Bij de pony’s kon Jonie helemaal zichzelf zijn en haar verhaal kwijt. Dit gunt ze iedereen die bij haar komt voor coaching en begeleiding.

Paardencoach

Toen Jonie ouder was kocht ze haar eigen paard, Donna. Donna is een leerpaard in alle opzichten. Jonie heeft zelf mogen ervaren hoe haar paard haar gedrag spiegelde en zij hiermee inzicht kreeg in haar eigen gedrag en gevoelens. Deze ervaring heeft Jonie ertoe gezet om de opleiding NLP Paardencoach te doen, iets waar ze tot op de dag van vandaag erg dankbaar voor is.

Missie

Jonie woont sinds 2 jaar met haar man Hugo, hun 2 kinderen, 4 katten en hond Dunya op een boerderij aan de Pilotenweg in de Noordoostpolder. Hier kan ze samen met het gezin genieten van de rust en de ruimte. Deze fijne plek heeft volop mogelijkheden voor het gezin en de paarden. Een plek die met de dag meer bestemming krijgt. Een plek waar men zichzelf kan zijn, waar mensen zichzelf mogen ontdekken en kunnen groeien door verbinding met de paarden.

De missie van Jonie is om met behulp van de kracht van het spiegelend vermogen van paarden mensen inzicht te geven in hun eigen gedrag en gevoelswereld én hen te laten ervaren hoe zij zelf de teugels weer in handen krijgen!

Jonie is gecertificeerd NLP Paardencoach, BIG geregistreerd en gediplomeerd verpleegkundige.


De paarden waar Jonie mee werkt

Donna

Donna is een gevoelige merrie. Ze neemt de leiding in de kudde en voelt feilloos energie aan. Door haar subtiele maar duidelijke manier van communiceren geeft ze altijd iets aan je mee.

Bauke

Bauke is een trots en zelfverzekerd paard. Hij is ‘het beste paard van stal’ als het gaat om het aangeven van grenzen. Door zijn nieuwsgierigheid zal hij zich altijd even laten zien tijdens een sessie.

Lotte

Lotte is een lief paard met een open en nieuwsgierige kijk op dingen. Ze wordt door haar duidelijke manier van grenzen aangeven vaak ingezet bij de Pony Power voor Kids training. Kinderen voelen zich gauw bij Lotte op hun gemak.

Sully

Sully is een hele lieve en zachte pony. Hij is een echte kindervriend en daarom wordt hij bij de Pony Power voor Kids vaak ingezet.

Spirit

Spirit, de naam zegt het al, een krachtige en levendige pony met een hart van goud. Zijn observerende houding in combinatie met gepaste nieuwsgierigheid zorgt voor mooie balans in de kudde. Spirit is nog te jong om te worden ingezet tijdens de coaching maar komt altijd even een kijkje nemen.

Nouveau

Nouveau is de jongste van de kudde en daardoor nog niet volledig inzetbaar tijdens coachingsessies. Hij is geboren en getogen op de boerderij en heeft een lief en rustig karakter.


Zodat jij de teugels weer in handen krijgt!

Pilotenweg 21, Emmeloord | 06 30 90 07 40 | info@polderkracht-coaching.nl
Disclaimer | Privacybeleid