POLDERKRACHT

PolderKracht Coaching & Begeleiding is opgericht door Jonie Jongejan (1984) en is centraal gelegen in de Noordoostpolder. In een ontspannen, kalme omgeving waar rust, ruimte en respect voor mens, dier  en natuur centraal staan.

Hier heeft Jonie volop ruimte voor haar 6 paarden. De paarden leven in kuddeverband en hebben naast de paddock in de open lucht ook een ruime overdekte stal.

Jonie is geboren en getogen in de Noordoostpolder, Flevoland. Na de opleiding HBO verpleegkunde heeft Jonie een master afgerond in gezondheidswetenschappen, een behaalde opleiding NLP Paardencoach op zak en jarenlange ervaring als verpleegkundige. Nu zet Jonie haar passie voor paarden in om mensen te helpen.

Passie

Van kinds af aan heeft Jonie een passie voor paarden. Dit is begonnen met Caspar, het paard van haar moeder. Elk jaar kreeg Jonie een pony van ‘Ponypark Slagharen’ voor de winterperiode die ze dan mocht verzorgen en waar ze op kon rijden wanneer het attractiepark gesloten was. De verzorging deed ze als kind al geheel zelfstandig en hier genoot ze met volle teugen van. Bij de pony’s kon Jonie helemaal zichzelf zijn en haar verhaal kwijt. Dit gunt ze iedereen die bij haar komt voor coaching en begeleiding.

Paardencoach

Toen Jonie ouder was kocht ze haar eigen paard, Donna. Donna is een leerpaard in alle opzichten. Jonie heeft zelf mogen ervaren hoe haar paard haar gedrag spiegelde en zij hiermee inzicht kreeg in haar eigen gedrag en gevoelens. Deze ervaring heeft Jonie ertoe gezet om de opleiding NLP Paardencoach te doen, iets waar ze tot op de dag van vandaag erg dankbaar voor is.

Missie

Jonie woont sinds 2 jaar met haar man Hugo, hun 2 kinderen, 4 katten en hond Dunya op een boerderij aan de Pilotenweg in de Noordoostpolder. Hier kan ze samen met het gezin genieten van de rust en de ruimte. Deze fijne plek heeft volop mogelijkheden voor het gezin en de paarden. Een plek die met de dag meer bestemming krijgt. Een plek waar men zichzelf kan zijn, waar mensen zichzelf mogen ontdekken en kunnen groeien door verbinding met de paarden.

De missie van Jonie is om met behulp van de kracht van het spiegelend vermogen van paarden mensen inzicht te geven in hun eigen gedrag en gevoelswereld én hen te laten ervaren hoe zij zelf de teugels weer in handen krijgen!

Jonie is gecertificeerd NLP Paardencoach, BIG geregistreerd en gediplomeerd verpleegkundige.


De paarden waar Jonie mee werkt

Donna

Donna is een gevoelige merrie. Ze neemt de leiding in de kudde en voelt feilloos energie aan. Door haar subtiele maar duidelijke manier van communiceren geeft ze altijd iets aan je mee.

Shadow

Shadow is een gevoelig paard en laat vaak duidelijk aan je zien wat er speelt en nodig is. Hij heeft een lief karakter en hierdoor wordt hij regelmatig ingezet voor kinderen.

Tuampla

Tuampla is de oudste merrie in de kudde. Ze is een lief paard met een open en nieuwsgierige kijk op dingen. Ze is erg lief voor kinderen en heeft hiervoor op een zorgboerderij gestaan.

Sully

Sully is een hele lieve en zachte pony. Hij is een echte kindervriend en daarom wordt hij bij de Pony Power voor Kids vaak ingezet.

Spirit

Spirit, de naam zegt het al, een krachtige en levendige pony met een hart van goud. Spirit is erg gevoelig en nieuwsgierig, hij komt vaak even kijken en kennis maken.

Nouveau

Nouveau is de jongste van de kudde en daardoor nog niet volledig inzetbaar tijdens coachingsessies. Hij is geboren en getogen op de boerderij en heeft een nieuwsgierig karakter. Nouveau houdt erg van knuffelen en komt altijd even kennis maken.


Zodat jij de teugels weer in handen krijgt!

Pilotenweg 21, Emmeloord | 06 30 90 07 40 | info@polderkracht-coaching.nl
Disclaimer | Privacybeleid