PONY POWER VOOR KIDS

Merk je als ouder dat jouw kind zich vaker terugtrekt of in zichzelf is gekeerd? Of heeft jouw kind last van driftbuien en ongecontroleerde emoties waar hij of zij zich geen raad mee weet?

PolderKracht Coaching & Begeleiding biedt naast coaching met paarden voor volwassenen en jongeren ook een cursus aan speciaal voor kinderen. PolderKracht is de enige in Flevoland die dit programma als gecertificeerd coach aan mag bieden. De cursus, Pony Power voor Kids, is een sociale vaardigheidscursus met deskundige begeleiding voor kinderen van 7 t/m 12 jaar. Onder het tabblad Tarieven vind u meer informatie over de geplande data en tarieven.

Pony Power voor Kids is een praktijkgerichte training waarbij het kind op speelse en educatieve wijze wordt geleerd hoe om te gaan met verschillende emoties. Door het werken met pony’s leren de kinderen ook hoe ze kunnen omgaan met gevoelens. Hiernaast zal er worden gewerkt aan het zelfvertrouwen, het stellen van grenzen en de ontwikkeling van sociale vaardigheden.

De directe feedback van zowel het paard als de coach maakt dat de cursus effectief en waardevol is voor de ontwikkeling van het kind. Door te doen, te ervaren en te beleven zullen de kinderen groeien als persoon. De vaardigheden die zij leren zijn direct toepasbaar in het dagelijks leven.

Pony Power voor Kids bestaat uit 5 sessies van 2 uur per sessie en een terugkomsessie. Het kind gaat in een groepje van maximaal 6 kinderen in de frisse buitenlucht oefeningen en opdrachten uitvoeren waarbij persoonlijke ontwikkeling centraal staat. Het kind krijgt een eigen Pony Power Werkboek mee naar huis zodat het thuis, samen met het gezin, verder aan de slag kan gaan met de verschillende thema’s uit de training.

De training is verdeeld in de volgende 5 thema’s:

  • Nieuw in de kudde – kennismaken
  • Taal in de kudde – communiceren, hoe vertel jij wat je wil?
  • Ruimte in de kudde – grenzen stellen
  • Kracht van de kudde – samenwerking
  • Balans in de kudde – balans in jezelf

Het is wetenschappelijk bewezen dat kinderen in de buurt van dieren vertrouwen en veiligheid ervaren. De kinderen kunnen volledig zichzelf zijn en zorgt het samenzijn met dieren, in dit geval pony’s, ervoor dat het positieve zelfbeeld versterkt wordt en het kind meer zelfvertrouwen krijgt.

Door het aanraken en knuffelen van de pony wordt het stofje oxytocine aangemaakt in de hersenen van het kind. Dit stofje zorgt voor een fijn gevoel en wordt niet voor niets het ‘knuffelhormoon’ genoemd. Door de aanmaak van oxytocine kan het kind even de zorgen vergeten en helemaal kind zijn.

Pony Power voor Kids wordt aangeboden door twee deskundige gecertificeerde coaches Jonie en Wilma.

Jonie is gecertificeerd NLP Paardencoach.

► Lees hier meer over Jonie

Wilma, net als Jonie in bezit van VOG, heeft de NLP Practitioner en de NLP Master Practitioner afgerond en heeft daarnaast de NLP Paardencoach opleiding met succes behaald.

► Lees hier meer over Wilma

Bekijk hier een filmpje over Pony Power voor Kids:

► Vraag naar de mogelijkheden


Zodat jij de teugels weer in handen krijgt!

Pilotenweg 21, Emmeloord | 06 30 90 07 40 | info@polderkracht-coaching.nl
Disclaimer | Privacybeleid