PONY POWER VOOR KIDS & ‘KINDEREN EN PLEZIER’

Merk je als ouder dat jouw kind zich vaker terugtrekt of in zichzelf is gekeerd? Of heeft jouw kind last van driftbuien en ongecontroleerde emoties waar hij of zij zich geen raad mee weet?

PolderKracht Coaching & Begeleiding biedt naast coaching met paarden voor volwassenen en jongeren ook een cursus aan speciaal voor kinderen. PolderKracht is de enige in Flevoland die dit programma als gecertificeerd coach aan mag bieden. De cursus, Pony Power voor Kids, is een sociale vaardigheidscursus met deskundige begeleiding voor kinderen van 7 t/m 12 jaar.

In deze voorjaarsvakantie ‘kinderen en plezier’

Opvang van uw kind mét een sociale vaardigheidstraining. In deze voorjaarsvakantie kunt u uw kind opgeven voor ‘kinderen en plezier’. Gedurende 3 dagen in de voorjaarsvakantie biedt PolderKracht Coaching & Begeleiding de Pony Power voor Kids cursus samen met opvang aan voor de prijs van de Pony Power voor Kids cursus.

De cursus wordt gegeven door twee deskundige gecertificeerde coaches Jonie en Wilma. Het idee is ontstaan, omdat zij zelf ouders zijn van basisschoolgaande kinderen. Als moeders merken zij dat ze alle zeilen bij moet zetten om thuis alles rond te krijgen met het schoolwerk en met hun eigen werk. Zij zien dat de kinderen hun vriendjes en vriendinnetjes missen en dat behoefte aan samen spelen groter is dan ooit. Naast de Pony Power voor Kids cursus gaan zij veel leuke dingen doen met sport, spel en creativiteit. Met dit initiatief willen zij ouders ontlasten en kinderen laten groeien en stralen.

De cursus zal plaatsvinden op 23, 24 en 26 februari 2021 van 10.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag 27 maart vind er een terugkom dag plaats om te horen hoe het met iedereen gaat. De activiteiten zullen voornamelijk buiten en in een grote schuur plaatsvinden op de locatie van PolderKracht Coaching & Begleiding in Emmeloord.  

De dagen zullen geheel comfort de RIVM richtlijnen worden uitgevoerd. Voor deze 4 dagen betaald u €295,-. Eten en drinken is inbegrepen. Hieronder vindt u uitgebreide informatie over de Pony Power voor Kids cursus. Wilt u meer informatie of u kind opgeven dan kunt u bellen of een e mail sturen.

Pony Power voor Kids

Pony Power voor Kids is een praktijkgerichte training waarbij het kind op speelse en educatieve wijze wordt geleerd hoe om te gaan met verschillende emoties. Door het werken met pony’s leren de kinderen ook hoe ze kunnen omgaan met gevoelens. Hiernaast zal er worden gewerkt aan het zelfvertrouwen, het stellen van grenzen en de ontwikkeling van sociale vaardigheden.

De directe feedback van zowel het paard als de coach maakt dat de cursus effectief en waardevol is voor de ontwikkeling van het kind. Door te doen, te ervaren en te beleven zullen de kinderen groeien als persoon. De vaardigheden die zij leren zijn direct toepasbaar in het dagelijks leven.

Pony Power voor Kids bestaat uit 5 sessies van 2 uur per sessie en een terugkomsessie. Het kind gaat in een groepje van maximaal 6 kinderen in de frisse buitenlucht oefeningen en opdrachten uitvoeren waarbij persoonlijke ontwikkeling centraal staat. Het kind krijgt een eigen Pony Power Werkboek mee naar huis zodat het thuis, samen met het gezin, verder aan de slag kan gaan met de verschillende thema’s uit de training.

De training is verdeeld in de volgende 5 thema’s:

  • Nieuw in de kudde – kennismaken
  • Taal in de kudde – communiceren, hoe vertel jij wat je wil?
  • Ruimte in de kudde – grenzen stellen
  • Kracht van de kudde – samenwerking
  • Balans in de kudde – balans in jezelf

Het is wetenschappelijk bewezen dat kinderen in de buurt van dieren vertrouwen en veiligheid ervaren. De kinderen kunnen volledig zichzelf zijn en zorgt het samenzijn met dieren, in dit geval pony’s, ervoor dat het positieve zelfbeeld versterkt wordt en het kind meer zelfvertrouwen krijgt.

Door het aanraken en knuffelen van de pony wordt het stofje oxytocine aangemaakt in de hersenen van het kind. Dit stofje zorgt voor een fijn gevoel en wordt niet voor niets het ‘knuffelhormoon’ genoemd. Door de aanmaak van oxytocine kan het kind even de zorgen vergeten en helemaal kind zijn.

Pony Power voor Kids wordt aangeboden door twee deskundige gecertificeerde coaches Jonie en Wilma.

Jonie is gecertificeerd NLP Paardencoach.

► Lees hier meer over Jonie

Wilma, net als Jonie in bezit van VOG, heeft de NLP Practitioner en de NLP Master Practitioner afgerond en heeft daarnaast de NLP Paardencoach opleiding met succes behaald.

► Lees hier meer over Wilma

Bekijk hier een filmpje over Pony Power voor Kids:

► Vraag naar de mogelijkheden


Zodat jij de teugels weer in handen krijgt!

Pilotenweg 21, Emmeloord | 06 30 90 07 40 | info@polderkracht-coaching.nl
Disclaimer | Privacybeleid